Viemärin sukitus

Viemärin sukitus Helsinki & Uusimaa

Viemärin sukitus on putkisaneerausmenetelmä, jossa vanhoja viemärinputkia ei poisteta, vaan niiden sisälle asennetaan sukka, joka vastaa ominaisuuksiltaan uutta muoviputkea. Tällä tavoin myös mahdolliset putkessa olevat reiät ja halkeamat korjaantuvat. Sukitusmenetelmä voidaan toteuttaa valurauta-, muovi-, betoni- ja ruukkuputkiin, joiden halkaisija on vähintään 50 mm.

Putkisaneeraus sukittamalla

Epoksihartsilla kyllästetty sukka asennetaan putkistoon paineilman avulla. Sukan kovettuessa se muodostaa vanhan putken sisälle uuden saumattoman putken ja antaa putkistolle vähintään 40 vuotta lisää käyttöikää. Vanhat putket jäävät paikalleen, mutta niiden sisään rakentuu vahva ja kestävä putkisto. Sukitusykköset suunnittelee ja toteuttaa viemäreiden sukituksia alueella Helsinki, Uusimaa ja Etelä-Suomi. 

Viemärin sukittaminen on nykyaikainen, helppo ja edullinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille.

Viemärin sukitus vai perinteinen putkiremontti?

Viemärin sukitus on perinteistä putkiremonttia huomattavasti edullisempi vaihtoehto, jonka avulla saavutetaan kuitenkin VTT-testien mukaan vähintään 40 vuotta lisää käyttöikää viemäriverkostolle. Putkisaneerauksen toteuttaminen sukittamalla on nopeampaa, kun vanhoja putkia ei poisteta, eikä rakenteisiin tarvitse näin ollen koskea asennuksen aikana.

Perinteisessä putkiremontissa kaikki vanhat putket puolestaan piikataan esille ja niiden tilalle asennetaan kokonaan uudet putket. Perinteisessä putkisaneerauksessa kaikki pinnat uusitaan, mutta työ on myös merkittävästi hitaampaa, kalliimpaa ja pölyisempää sekä asukkaiden kannalta vaivalloisempaa.

Viemärin sukitus on asukkaille huomattavasti vaivattomampi vaihtoehto. Huoneistokohtainen sukitus kestää projektista riippuen yleensä noin yhdestä kolmeen viikkoon. Asukkaiden ei tarvitse muuttaa pois remontin tieltä.

Sukitus vaiheittain

  1. Suojaus
  2. Viemäreiden puhdistus ja kuvaus
  3. Sukituksen suunnittelu ja toteutus
  4. Laadunvarmistus
  5. Loppusiivous

Viemärin sukitus on kustannustehokas ja asukasystävällinen tapa toteuttaa putkisaneeraus! Toteutamme viemärin sukituksia Helsingissä ja muualla Uudenmaan alueella. Tapauskohtaisesti myös muualla Etelä-Suomessa.