13.05.2022

Sukittaminen on nykyaikainen tapa tehdä putkiremontti. Se eroaa perinteisestä linjasaneerauksesta siinä ettei kodin rakenteita tarvitse avata vesi- ja viemäriputkien uusimiseksi, vaan vanhan putken sisälle painetaan paineilmalla kuiturakenteinen sukka, joka kovetetaan epoksihartsilla. Tällä tavalla vanhan putken sisälle syntyy uusi muutaman millin paksuinen putki ja vanha putki toimii rakenteelle lisätukena.

Sukittamisella putkiremontti onnistuukin vaivattomasti, nopeasti ja ympäristöystävällisellä tavalla. Sen aikana asunnossa yleensä voi myös asua, sillä vain viemäri on poissa käytöstä osan ajasta. Jos samaan aikaan uusitaan käyttövesiputkistoja ja sähköjä, niin ne voivat aiheuttaa oman haittansa. Sukitusremontin haitta-aika on yleensä vain muutamia viikkoja, linjasaneerauksen kuukausia kestävän haitta-ajan sijaan.

Kuinka tehdään valinta putkiremontin ja sukittamisen välillä?

Valinta riippuu usein kylpyhuoneiden kunnosta. Jos niissä on vielä käyttöikää jäljellä, niin sukittaminen on useimmiten se edullisempi ja järkevämpi ratkaisu. Vaikka kylpyhuoneen pinnat uusittaisiinkin, voi sukittaminen olla järkevämpää myös silloin kun viemärien uusimista ei pystytä toteuttamaan pystylinjaisesti, eli päällekkäiset asunnot kerrallaan. Tämä on usein 1960-lukua ennen rakennettujen kiinteistöjen ongelmana. Aina on toki myös paikallaan punnita valintaa haitta-ajan puitteissa, sillä perinteisellä putkiremontilla haitta-aika on usein pidempi ja meluhaitat suurempia myös asuntoihin joihin ei tehdä sillä hetkellä remonttia.

Onnistunut lopputulos

Jotta remontti saadaan onnistumaan parhaiten, on paikallaan tehdä asiantuntijoiden avustuksella kuntokartoitus märkätiloille ja putkistoille, jonka jälkeen on helpompi punnita kokonaisuutta. Usein nykyisin tehdään myös yhdistelmä remontointia, jossa osa putkistoista uusitaan täysin, kun taas osa sukitetaan.

Kun putkiremontti häämöttää edessäpäin, olkaa hyvissä ajoin liikkeellä ja ottakaa yhteyttä asiantuntijoihimme. Yhteistyökumppaneistamme löytyy myös valvontaa, projektin johtoon ja suunnitteluun erikoistuneita toimistoja, joten remontin suunnittelu lähtee kauttamme helposti käyntiin ja kunto, sekä kustannusarvioiden jälkeen päätöksen tekeminen oikeasta remontti tavasta helpottuu huomattavasti.